Synundersökning hos oss

Synen är ett av vår viktigaste sinnen och är därför väl värd att vårda och ta hand om. För att säkra ett optimalt och komfortabelt seende är det klokt att regelbundet låta undersöka synen och ögonen. Hur ofta man behöver undersökas är individuellt, men vanligt är ca vart annat år.

För oss är det viktigt att kunna hjälpa dig, så att du kan ta hand om dina ögon på bästa sätt. Det är därför självklart att en synundersökning får ta tid. En synundersökning är så mycket mer än att bara kontrollera själva synfelet. Vi gör grundliga synundersökningar för att kunna erbjuda dig de bästa synlösningarna, i form av glasögon eller kontaktlinser. Vi har stora möjligheter att upptäcka eventuella ögonsjukdomar på ett tidigt stadium med hjälp av toppmodern teknisk utrustning och välutbildade optiker. Vid våra synundersökningar utför vi alltid kontroll av ögats tryck (Glaukom), samt grå starr.

 

Vi är kvalitetscertifierade av Optikerförbundet och arbetar enligt kvalitetsnormen. Vi samarbetar med ögonläkare, både privat och via Region Skåne. I de fall dina ögon behöver en medicinsk bedömning skickas remiss.

Kontaktlinsundersökning

Vid nytillpassning av kontaktlinser ligger en vanlig synundersökning som grund, vilken kompletteras med ett antal mätningar och undersökningar för att kunna tillpassa rätt kontaktlinser. Vi bedömer dina förutsättningar för att kunna bära kontaktlinser. Vi undersöker tårfilm, hornhinnor och ögonens fysiska mått. Andra faktorer som kan påverka möjligheterna till linsbärande, är din din livsstil och de miljöer du vistas i.

 

Kontaktlinsbärare bör undersöka sina ögon och linser minst en gång per år. Det är mycket viktigt för ett säkert och komfortabelt linsbärande. Då kontrolleras linsernas passform och styrka, samt att ögonen mår bra. Ibland kan en annan linstyp behövas tillpassas om ögats förutsättningar har ändrats.

Syntest för körkort

Vid syntest för körkort mäter vi din synskärpa med och utan glasögon och eventuella synfältsdefekter. Vi skickar intyget elektroniskt till Transportstyrelsen. Du behöver inte ha med dig några blanketter, endast en giltig ID-handling. Ett syntest får inte vara äldre än två månader. Syntestet tar ca 15 minuter.

Synundersökning

Synundersökning minst en gång vartannat år
Du som bär glasögon och har normala synproblem rekommenderas att göra en synundersökning åtminstone en gång vartannat år.
Använder du linser bör du besöka din optiker en till två gånger per år, beroende på vilken typ av linser du valt.

Ät sunt

Ät en sund och varierad kost! Studier visar att antioxidanter, vitaminer och mineraler kan ha en positiv inverkan på din ögonhälsa. Fråga din optiker om vad som kan passa dig.

Ärftliga synfel

Ta reda på om det finns ögonsjukdomar eller synnedsättning i släkten.

Solljus

Skydda alltid dina ögon från solljus – kanske behöver du t ex ett par solglasögon med slipade glas.

Boka

Skriv gärna några alternativa dagar/tider som önskas och om det är en speciell optiker du vill gå till.

2 + 10 =

Holst Optik
Södergatan 2
252 18 Helsingborg
042-21 14 01, 042-13 65 03

Boka
boka@holstoptik.se

SKRIV
info@holstoptik.se
Hitta till oss

Öppettider:

Vardagar 9.30-18.00
Lördagar 10.00-13.00