Linser

Prova linser första gången

Först gör en av våra optiker en noggrann undersökning av din syn och dina ögon. Vi gör mätningar för att bestämma vilken styrka, samt linstyp du ska ha. Eftersom alla har unika ögon behövs det en individuell tillpassning av rätt material och form.

Sedan tittar vi på dina ögon i mikroskop för att säkerställa att det inte finns några hinder för dig att ha linser.

Vi bokar en ny tid att ses efter några dagar, då vi berättar om hur du tar hand om dina linser och du får träna  på att sätta i och ta ur linserna.  Du får även med dig skriftligt på hur du ska hantera dina linser. Vi vill att du känner dig trygg i din linshantering innan du går hem.

Efter 7-10 dagar görs en efterkontroll, där vi går igenom hur linsbärandet har fungerat. Ibland behöver vi justera styrka eller passform på dina linser.

För att linserna ska ge dig den frihet du vill ha är det viktigt att du sköter dina linser på rätt sätt och alltid följer optikerns rekommendationer vad gäller hantering, skötsel, förvaring och bärtider.

KONTAKTLINSER

Biofinity och MyDay

BIOFINITY är en månadslins/dygnet runt-lins som kommer från CooperVision. Biofinity håller sig extra fuktig tack vare det nya unika materialet Aquaform. Linsen är mycket mjuk och flexibel vilket gör den behaglig att använda. Aquaform har hög vätskehalt och mycket högt syregenomsläpp, vilket ger bra komfort och gör att linserna kan användas dag och natt, i upp till 29 dygn.

MYDAY-endagslinser, också från CooperVision, tar egenskaperna hos silikonhydrogelbaserade endagslinser till en helt ny nivå. MyDay är en avancerad endagslins och är utformad för att leverera i alla lägen: ger en kompromisslös komfort och underlättar hanteringen, samt silikonhydrogelens hälsofördelar. Du får ett nytt fräscht par varje dag. Praktiskt och enkelt.

Och för att främja långvarig ögonhälsa är MyDay-linserna försedda med inbyggt UV-skydd som blockerar 85 % av UVA- och 96 % av UVB-strålningen.

 

Speciallinser

Stabila linser och skräddarsydda linser

Keratokonus är en ögonsjukdom där hornhinnan blir toppig och konformad, vilket gör att glasögonglas inte kan korrigera upp synskärpan. Då är stabila linser ett bättre alternativ för att få en bättre synskärpa.

Tillpassning av speciallinser sker genom att vi börjar med att göra en hornhinnetopografi, det vill säga att vi får en karta på hur ojämnheterna på hornhinnan ser ut. Med den informationen och övriga undersökningsdata kan vi sedan beställa skräddarsydda kontaktlinser till just dina ögon. För vissa speciallinser kan man få bidrag från Region Skåne.

 

LinsBoxen® 

  • Enkel & flexibel prenumeration på linser
  • Månadsvis hemleverans med fri frakt
  • Fria linskontroller och tillgång till legitimerade optiker
  • Ingen bindningstid och du kan pausa när du vill
  • Månadsvis betalning via autogiro – inga stora utlägg

Det är enkelt att komma igång med din prenumeration genom LinsBoxen!

Allt du behöver göra är att boka tid hos oss för synundersökning och linsprovning. Redan vid första besöket får du med dig en månadsförbrukning av linser hem. (Speciallinser ingår inte i LinsBoxen). Därefter får du nya linser i posten varje månad tills du pausar eller säger upp abonnemanget – vilket du kan göra när som helst.

Du kan när som helst byta linstyp eller styrkor hos oss. Vi kommer också att kalla dig till regelbundna kontroller, helt utan extra kostnad, för att se till att du alltid får de linser som passar dina behov.

Boka

Skriv gärna några alternativa dagar/tider som önskas och om det är en speciell optiker du vill gå till.

2 + 7 =

Holst Optik
Södergatan 2
252 18 Helsingborg
042-21 14 01, 042-13 65 03

Boka
boka@holstoptik.se

SKRIV
info@holstoptik.se
Hitta till oss

Öppettider:

Vardagar 9.30-18.00
Lördagar 10.00-13.00